تفکیک کنتورها
چرا تفکیک کنتورها ؟
موضوع تفکیک کنتورها اگر چه در کشور ما موضوعی جدید و تا حدودی ناشناخته است اما در کشورهای اروپایی، آمریکا، کاتادا و استرالیا موضوعی کاملا شناخته شده است. در دهه های اخیر در سطح جهان پروژه های بسیار منتوعی در این خوزه تعریف و به اجرا در آمده است. یکی از زیر مجموعه های تفکیک کنتور، تفکیک به منظور خرده فروشی است. که علاوه ایجاد قابلیت مدیریت مصرف حامل های انرژی، درآمدزایی برای مجموعه های بزرگ را در بر دارد.
با افزایش قیمت حامل های انرژی در کشور موضوع تفکیک کنتور در ایران هم اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. مجموعه های بزرگ تجاری، اداری و حتی مسکونی با خرید حامل های انرژی مانند برق در مقیاس مصرف کننده های بزرگ با تعرفه های مناسب تر و تقسیم آن در میان مشترکین داخلی خود و محاسبه قبوض مشترکین بر اساس نعرفه های رسمی شرکت های توزیع برای مشترکین خانگی، تجاری و اداری می توانند درآمدزایی مناسبی برای مجموعه خود ایجاد کنند که این درآمد در حفظ و بهینه سازی زیر ساخت های همان مجموعه باعث افزایش کارایی و طول عمر مجموعه میشود.
مجموعه های بزرگ تجاری
مجموعه های بزرگ تجاری مناسب ترین ساختارها برای پیاده سازی پروژه های تفکیک کنتور و به خصوص کنتور برق می باشند. توزیع انرژی الکتریکی با سیاست های قابل طراحی در مجموعه، ایجاد برق با ضریب اطمینان بالا ( پشتیبانی توسط مولدهای تولید پراکنده) و تامین برق حیاتی در کنار تامین برق با ضریب اطمینان پائین تر متصل به شبکه سراسری، ایجاد سیاست های متنوع مصرف در مجموعه و . . . ارزش کاربری این مجموعه ها را به صورت چشمگیری بالا می برد و رضایت مندی مالکان و بازدید کنندگان را به همراه دارد.
پیشنهاد ما
- نصب کنتورها برق، آب و گاز
- تجمیع اطلاعات کنتورها و ارسال برای سرور مرکزی توسط مودم
- نصب و راه اندازی نرم افزار قرائت کنتورها و نرم افزار صدور قبض
- ایجاد پروفایل مشترکین برای نمایش قبوض مجهز به درگاه پرداخت
- ایجاد قابلیت قطع و وصل برق جهت مدیریت
- اتصال فرمان قطع به بخش وصول مطالبات نرم افزار صدور قبض
مجموعه های بزرگ مسکونی
با توجه به اینکه در اکثر موارد در پروژه های مسکونی شرکت های توزیع برق شرکت پیمانکار را واردار به خرید و نصب کنتور هوشمند ویرایش ۱ و ۲ فهام میکنند پیشنهاد ما نصب کنتور هوشمند در کنار مودم برای انشعاب های شرکت توزیع برق در کنار نصب کنتورهای فرعی برق، آب و گاز برای مصارف داخلی و مالکان مجموعه می باشد. بدین ترتیب با توجه به اینکه مالکیت انشعاب اصلی با کل مجموعه می باشد انعطاف بالای تیم مدیریتی باعث بهبود چشمگیر کیفیت زندگی ساکنین در مجموعه خواهد شد و تفکیک عادلانه هزینه های شارژ و توانمندی مدیریت مجموعه در وصول مطالبات در نهایت باعث زضایت ساکنین مجموعه از طرح پیاده شده میشود.
پیشنهاد ما
- نصب کنتور هوشمند فهام ۱ و ۲ در کنار مودم برای انشعاب های برق
- نصب کنتورهای فرعی آب، برق و گاز
- نصب و راه اندازی سامانه قرائت، مدیریت و صدور قبض
- نصب ماژول های فرمان جهت قطع آب یا برق مشاع
- ایجاد پروفایل مشترکین برای نمایش قبوض مجهز به درگاه پرداخت
- اتصال خودکار بخش اتوماسیون به سامانه وصول مطالبات
مجموعه های اداری
سازمان ها و ادارات دولتی، پارک های فناوری، شتاب دهنده ها، دفاتر کار اشتراکی و . . . به موضوع محاسبه مصارف انرژی توسط کارمندان و شرکت های کوچک خود به صورت ویژه توجه دارند اما راهکار های تئوری و نرم افزاری خروجی دقیق و قابل اتکایی برای اینگونه مجموعه ها نیست نصب کنتور های ارزان قیمت در کنار سیستم های پایش میتواند تاثیر قابل توحهی در مدیریت مصرف و صدور دقیق قبوض (در صورت لزوم) در اینگونه ساختمان ها داشته باشد.
پیشنهاد ما
- نصب کنتورهای فرعی ارزان قیمت آب، برق و گاز
- راه اندازی نرم افزار مدیریت انرژی و صدور قبض (در صورت لزوم)
- ایجاد پروفایل مشترکین برای نمایش قبوض مجهز به درگاه پرداخت
- ایجاد قابلیت قطع و وصل برق جهت مدیریت وصول مطالبات (در صورت لزوم)
تفکیک مصرف انرژی در خط تولید
مدیریت مصرف انرژی و ممیزی انرژی در خط تولید مراکز صنعتی اهمیت روزافزونی دارد. پایش مصرف انرژی به خصوص انرژی الکتریکی باعث کاهش هزینه تولید خط میگردد. تعیین نقاط پایش از یک سو و ثبت دقیق مصارف انرژی و پروفیل بار الکتریکی علاوه بر اینکه تحلیل دقیقی به تیم فنی برق خواهد داد. امکان پیشگیری از خرابی موتورهای الکتریکی و سایر تجهیزات پرمصرف خط تولید با کنترل مصارف جریان و ولتاژ اعمالی را خواهد داد. این موضوع کمک شایانی به حفظ و بهبود راندمان و کاهش ساعات توقف و حتی تعمیرات اساسی و سالیانه خط خواهد نمود
پیشنهاد ما
- نصب کنتورهای فرعی برق و تجمیع اطلاعات در یک نقطه
- نصب و راه اندازی نرم افزار اسکادا داخل مجموعه
- ارائه گزارش های منعطف بسته به شرایط خط تولید به واحد فنی و مدیریت
- نصب و راه اندازی مدار فرمان جهت اعمال فرامین قطع و وصل
بازارهای روزانه، فصلی و میادین میوه و تره بار
در بازارهای فصلی و روزانه، میادین میوه و تره بار و . . . تراکم بسیار بالای مشترکین از یک سو و ساختار توزیع پیچیده از سوی دیگر مشکلات فراوانی برای شهرداری ها و شرکت های توزیع برق در سراسر کشور ایجاد مینماید. در برخی از این بازارها خرده فروشی برق بر عهده شرکت توزیع برق و در برخی بر عهده شهرداری منطقه می باشد و شهرداری با خریداری دیماند اصلی از شرکت توزیع برق اقدام به خرده فروشی می نماید.در مورد دسته اول پروژه بهینه سازی کنتورهای برق و شبکه توزیع راهکار اساسی می باشد که عموما شرکت های توزیع برق اینگونه مراکز را در برنامه نوسازی خود قرار میدهند اما در مورد دسته دوم فرصت بسیار مناسبی برای بهره بردار اصلی برای خرده فروشی برق و وصول مطالبات از بنگاه های داخل مجموعه وجود دارد.
پیشنهاد ما
- نوسازی استاندارد شبکه توزیع
- نصب کنتورهای دیجیتال برق و تجمیع اطلاعات کنتورها در یک نقظه
- راه اندازی نرم افزار های قرائت و صدور قبض
- ایجاد پروفایل مشترکین در سایت کارفرما و اتصال به درگاه های اینترنتی پرداخت
- نصب و راه اندازی ماژول های قطع و وصل جریان برق
- ایجاد سیستم وصول مطالبات و اتصال سامانه به ماژول های فرمان