در راستای افزایش امنیت داخلی مجموعه های اداری، تجاری و مسکونی راهکار مدیریت تردد آسانسور یکی دیگر از حلقه های سامانه جامع مدیریت ساختمان و سامانه مدیریت تردد ساحتمان می باشد. راهکار مدیریت تردد آسانسور برای کنترل تردد ساکنین و میهمانان مجموعه در نظر گرفته شده و امکان استفاده افراد متفرقه از آسانسور های مجموعه را به آنها نمی دهد.

طرح پایه :

ارزان ترین و ساده ترین پیشنهاد ما برای ازتقای امنیت آسانسور نصب کنترلر RFIDبر روی سیستم موجود بدون تغییر در ساختار شبکه امنیتی است.

از قابلیت های این دستگاه می توان به این موارد اشاره کرد

  • امکان نصب روکار و توکار سنسور دستگاه
  • نصب داخل محفظه کلید آسانسور
  • قابلیت کار با کارت و تگ
  • ارائه فایل متنی کامل گزارش ترددها

پیشنهاد سطح یک

استفاده از کنترلر متمرکز  برای مدیریت تردد. این دستگاه علاوه بر امنیت بالا قابلیت توسعه بالایی در مجموعه های بزرگ در اخیتار کاربران قرار میدهد و امکان اتصال آن به بردهای کنترلر مرکزی و مدیریت هوشمند درب را فراهم مینماید. در این راهکار امکان تعریف سناریوهای بسیار متنوع بر اساس ایجاد مجوز برای افراد، زمان تردد، شرایط بحرانی و . . . وجود دارد.

برخی از مزایای سیستم‌های کنترل تردد متمرکز عبارتند از:

  • امنیت بیشتر به دلیل آرایش متمرکزی که دارند؛
  • دسترسی راحت‌تر به داده‌های هر کاربر به علت ذخیره داده‌ها در یک سرور مرکزی؛
  • امکان توسعه‌ی سیستم با کمترین هزینه و بیشترین امنیت؛
  • مقیاس‌پذیری بالا؛
  • امکان تجمیع با دستگاه‌های سایر برندها؛
  • ذخیره‌ی کلیه اطلاعات در یک دیوایس.

سناریو ۱ : کنترل فراخوانی آسانسور

در حالت کنترل فراخوانی آسانسور، امکان استفاده از آسانسورهای موجود در ساختمان با توجه به سطح دسترسی افراد محدود می‌شود. برای مثال ممکن است در یک بیمارستان چندین آسانسور وجود داشته باشد که برای گروه‌های مختلف افراد قابل استفاده باشند؛ به این صورت که پرسنل بیمارستان باید از آسانسور A و سایر افراد از آسانسور B استفاده نمایند. برای این منظور کنار پنل احضار آسانسور، یک ریدر نصب می‌شود که بسته به نیاز، کارتی، پین‌کد، بیومتریک یا ترکیبی از این حالت‌ها می‌باشد.

در این حالت دکمه‌ی احضار آسانسور غیرفعال شده و شخص پس از احرازهویت و صدور مجوز دسترسی توسط ریدر می‌تواند آسانسور را فراخوانی کند.

سناریو ۲: کنترل طبقات آسانسور

در حالت کنترل طبقات آسانسور همه اشخاص می‌توانند آسانسور را فراخوانی کنند اما برای رفتن به طبقات مختلف به مجوز دسترسی نیاز دارند و دستگاه ریدر داخل کابین آسانسور کنار پنل آن نصب می‌شود. برای مثال اگر در یک سازمان بخش انبار در طبقه‌ی منفی یک قرار گرفته باشد و همه افراد اجازه دسترسی به این طبقه را نداشته باشند، کنار پنل آسانسور یک ریدر نصب می‌شود و افراد قبل از انتخاب طبقه باید کارت خود را به ریدر نشان دهند یا اثرانگشت بزنند تا مجوز دسترسی به طبقه منفی یک را پیدا کنند. همچنین در چنین حالتی می‌توان انتخاب طبقه برای هر فرد را محدود کرده و از تردد شخص در بازه‌های زمانی مختلف، گزارش گرفت.

سناریو ۳ : ورود میهمان

در مجموعه های مسکونی مبدا و مقصد ساکنین مشخص است تنها موضوع برای کنترل تردد ساکنین استفاده از کارت تردد یا تگ برای فراخوانی آسانسور است. اما مشکل این سناریو ورود میهمان به مجموعه است. در راهکار پیاده شده برای کنترل تردد سناریوی میهمان در نظر گرفته شده است. بر این اساس میزبان با قراردادن کارت یا تگ روبروی آسانسور در طبقه خود مجوز کار آسانسور به مدت ۵ دقیقه را برای استفاده میهمان فراهم میکند. بدین ترتیب ضمن حفظ امنیت مجموعه مشکل بکارگیری آسانسور برای میهمان هم حل میشود.